Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας μπύρα πολύ καλής ποιότητας (καλύτερη από τις περισσότερες του εμπορίου).
Όλα τα υλικά υπάρχουν στην Ελληνική αγορά και ο τρόπος παρασκευής είναι πολύ απλός.
Υλικά για 25 Λίτρα
- 3 κιλά εκχύλισμα βύνης
- 18 γρ. ανθάκια λυκίσκου Τennang
- 15 γρ. ανθάκια λυκίσκού Hallertaver
- 90 γρ. τριμμένους σπόρους guarana
- 12 γρ. ξερή μαγιά
- 1/2 κιλό καφέ ζάχαρη
Προετοιμασία
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 20 λίτρα νερό και αναμιγνύουμε τη βύνη, το λυκίσκο, το gouarana και τη ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε για μία ώρα και Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Φιλτράρουμε το μείγμα με ένα τουλουπάνι ή με ένα ψιλό σουρωτήρι και το ρίχνουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
- Προσθέτουμε τη μαγιά και διατηρούμε το δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 2 εβδομάδες.
- Μετά τη ζύμωση μεταφέρουμε την μπύρα σε ένα καθαρό δοχείο
- κατά την εμφιάλωση προσθέτουμε 4 γρ. ζάχαρη (διαλυμένη σε λίγο νερό)για κάθε λίτρο μπύρας και λίγη από τη μαγιά που είχε μείνει στον πάτο του δοχείου που έγινε η ζύμωση.
Αγοράστε σπόρους guarana
Αγοράστε τα υπόλοιπα υλικά από το beer.gr
Διαβάστε και άλλες συνταγές για τρόφιμα ανοιχτού κώδικα
Σπιτικό ξύδι από κρασί .
Μεγάλες Καλλιέργιες σε Μικρό Χώρο-Τρόφιμα Ανοιχτού Κώδικα [ Οpen Source Food ]
Φτιάξτε Σόδα ή Aνθρακούχους Xυμούς [Open Sourse Food]
Προζύμι και ψωμί.
Συνταγή για Μαύρη Μπύρα [open Source Food]
Συνταγή για Αναψυκτικό “COLA” (Open Source Food)