Υλικά

  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μία πρέζα ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

 

 

 

 

Προετοιμασία

  1. Ανάβουμε τη φωτιά σε ένα γκαζάκι  ή το μάτι της κουζίνας, και ακουμπάμε επάνω τις πιπεριές, μόλις μαυρίσουν από τη μία πλευρά τις γυρνάμε και απ’ την άλλη.
  2. Ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τη φλούδα (αν όπως είναι ζεστές τις κλείσουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι για 1 λεπτό θα καθαριστούν πιο εύκολα).
  4. Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μία πηχτή σάλτσα.
  5. Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για μία ώρα πριν τη σερβίρουμε.

 

Δείτε και άλλες συνταγές με σάλτσες