- 2 πιπεριές φλωρίνης
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- μία πρέζα ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Ανάβουμε τη φωτιά σε ένα γκαζάκι ή το μάτι της κουζίνας, και ακουμπάμε επάνω τις πιπεριές, μόλις μαυρίσουν από τη μία πλευρά τις γυρνάμε και απ’ την άλλη.
- Ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τη φλούδα (αν όπως είναι ζεστές τις κλείσουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι για 1 λεπτό θα καθαριστούν πιο εύκολα).
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μία πηχτή σάλτσα.
- Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για μία ώρα πριν τη σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες συνταγές με σάλτσες