Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 1. Ντιπ / ορεκτικά [raw food vegan] Chimichurri Salsa [σάλτσα τσιμιτσούρι] Aργεντίνικη Κουζίνα

H Chimichurri είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Αργεντίνικης κουζίνας, συνοδεύει σχεδόν τα πάντα, χρησιμοποιείται επίσης και σαν μαρινάδα.

  • 1 φλιτζ.  μαϊντανό  ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ.  φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης (προαιρετικά)
  • 3-6 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο έντονο το θέλετε στη γεύση)
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. χυμό από λάϊμ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

Preparation:

  1. Βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι το κρεμμύδι, σκόρδορίγανημαϊντανό / κόλιανδρο και τα χτυπάμε καλά.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και το χυμό από το λάϊμ και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  4. βάζουμε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά.

Η Chimichurri πάει πολύ με ψητά λαχανικά ή/και με ψητά χορτοφαγικά λουκάνικα

Οι ωμοφάγοι μπορούν να την βάλουν σε σαλάτες ή να μαρινάρουν λαχανικά τους δίνει πολύ ωραία γεύση.