Η πίτσα είναι το πιο δημοφιλές φαγητό σε όλο τον κόσμο, φυσικά και στη Βραζιλία.
Η Βραζιλιάνικη κουζίνα έχει μεγάλη ποικιλία σε αλμυρές αλλά και γλυκές πίτσες.
Pizza de Chocolate com Morango
Υλικά
- 20 γρ.φρέσκια μαγιά
- 1 φλιτζ. ζεστό νερό
- 2 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. λευκή ζάχαρη
- 1 κ.σ. Σογιέλαιο
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 φλιτζ. τριμμένη κουβερτούρα
- 1 φλιτζ. τριμμένη σοκολάτα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 φλιτζ. φράουλες σε φέτες
Προετοιμασία
- Διαλύουμε τη μαγια στο ζεστό νερό.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σογιέλαιο, το αλάτι και το κακάο, ρίχνουμε και το νερό.
- ζυμώνουμε καλά για περίπου 10 με 15 λεπτά.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση.
- Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και με ενα πλάστη ανοίγουμε το ένα κομμάτι της ζύμης σε πίτσα πάχος μισού πόντου.
- Αλοίφουμε την επιφάνεια της πίτσας με ζαχαρούχο γάλα, ρίχνουμε τα τρίμματα της σοκολάτας και γαρνίρουμε με τα κομμάτια φράουλας
- Βάζουμε τη πίτσα σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 για 20 λεπτά .