- 2 φλυτζάνια μουλιασμένα ρεβίθια
- 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 1 ή 2 λεμόνια ανάλογα το μέγεθος και την οξύτητα τους
- 1/3 του φλυτζανιού ζεστό νερό
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερό κόλιανδρο
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια και τα αφήνουμε όλη την νύχτα στο νερό.
Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τον μαϊντανό και το πιπέρι καγιέν) σε ένα μπλέντερ η σε επεξεργαστή τροφίμων, και χτυπάμε μέχρι να αλεστούν τα ρεβίθια και να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τον μαϊντανό.
TIPS
αντί για πιπέρι καγιέν μπορούμε να βάλουμε ρίγανη ή θυμάρι ή και ζατάρ ένα μείγμα μπαχαρικών με θυμάρι, σουμάκ, σουσάμι και αλάτι .
Επίσης είναι πολύ ωραίο με καβουρδισμένο κουκουνάρι.