Γρήγορη τάρτα με ό,τι έχει το ψυγείο

Υλικά για μια ταρτιέρα των 25 cm.

για τη βάση

  • 350 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 κουτ. του γλυκού μπέηκιν πάουντερ
  • 150 gr μαλακιά μαργαρίνη
  • 1 αυγό (ή λίγο παραπάνω γάλα σόγιας αν θέλουμε να αφαιρέσουμε το αυγό)
  • 1/3 φλυτζ. γάλα ή νερό ή γάλα σόγιας
  • αλατοπίπερο
  • λίγο βούτυρο ή λάδι για το άλλειμα της ταρτιέρας

για τη γέμιση

  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με το πράσινο μέρος τους
  • 1/4  από 1 χρωματιστή πιπεριά
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 100 gr μανιτάρια κομμένα από κονσέρβα ή κατεψυγμένα ή φρέσκα
  • 1 χούφτα καλαμπόκι κατεψυγμένο ή από κονσέρβα
  • 1/2  φλυτζάνι μαϊντανό μαζί με άνηθο
  • 1/3  φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 100 gr κρέμα γάλακτος ελαφριά ή κρέμα σόγιας 
  • 50 gr γάλα ελαφρύ ή γάλα σόγιας
  • 1 αυγό ή 2-3 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι ή χωριάτικο αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά
  • 150 gr τριμμένη κεφαλογραβιέρα, ρεγγάτο ή ότι κίτρινο τυρί έχουμε ή τόφου
  • 2 κουτ. της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση

βάση

  1. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο στο αλεύρι.
  2. Τρίβουμε το αλεύρι με την μαργαρίνη και ..
  3. προσθέτουμε ελαφρά χτυπημένο το αυγό.
  4. Προσθέτουμε τόσο γάλα όσο να γίνει μια όχι πολύ μαλακιά ζύμη.
  5. Την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 1/2 ώρα και κατόπιν παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τη στρώνουμε στη βουτυρωμένη ταρτιέρα. Με την υπόλοιπη ζύμη φιάχνουμε 2-3 κορδόνια και καλύπτουμε με προσοχή το πλαϊνό της φόρμας κοιτάζοντας να ενωθεί καλά με τη βάση.Το αφήνουμε πάλα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.

γέμιση

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τα λαχανικά όλα κομμένα σε μέτριους κύβους .
  2. Τα σωτάρουμε ελαφρά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
  3. Τ΄αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και προσθέτουμε τη κρέμα ,το γάλα ,το αυγό ελαφρά χτυπημένο, τα 2/3 του  τυριού, το μοσχοκάρυδο και όσο αλατοπίπερο μας αρέσει.
  4. Στρώνουμε πάνω στη βάση τη γέμιση και πασπαλίζουμε επάνω το υπόλοιπο τυρί και την τριμμένη φρυγανιά.
  5. Ψήνουμε την τάρτα για 40΄περίπου στους 170-180 βαθμούς C.

TIPS

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την μαργαρίνη με ισόποσο λάδι.
  • Χρησιμοποιούμε ότι λαχανικό έχουμε στο ψυγείο π.χ.μπρόκολο, κουνουπίδι, μελιτζάνα.καρότα κ.λ.π.