Οφτό είναι το ψημένο στη φωτιά των ξύλων ή και των κάρβουνων που όμως έβγαζαν ακόμα φλόγα. Στη περίπτωση αυτή τα κάρβουνα, η χόβολη ή και ένας απλός οικιακός φούρνος είναι αρκετός.
Υλικά για 2 μερίδες
- 4 μέτριες πατάτες
- 2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια
- 1/2 φλυτζάνι μαύρες σταφιδολιές ή νόστιμες πράσινες τσακιστές ή ό,τι έχουμε
- ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
- αλατοπίπερο
Παρασκευή
- Τυλίγουμε με λαδόκολλα τις πλυμένες πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ελιές και τα ψήνουμε στη χόβολη ή στο φούρνο.
- Μετά από 1 και 1/2 ώρα περίπου είναι έτοιμα .Τα βγάζουμε και τα καθαρίζουμε από τις φλούδες.
- Σε μια πιατέλα κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε το λεμόνι και πασπαλίζουμε με το ξύσμα.
Α.Χ.