Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Οφτή σαλάτα (Ελληνική χορτοφαγική κουζίνα)

Οφτό είναι το ψημένο στη φωτιά των ξύλων ή και των κάρβουνων που όμως έβγαζαν ακόμα φλόγα. Στη περίπτωση αυτή τα κάρβουνα, η χόβολη ή και ένας απλός οικιακός φούρνος είναι αρκετός.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 κόκκινα ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 φλυτζάνι μαύρες σταφιδολιές ή νόστιμες πράσινες τσακιστές ή ό,τι έχουμε
  • ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
  • αλατοπίπερο

Παρασκευή

  1. Τυλίγουμε με λαδόκολλα τις πλυμένες πατάτες, τα κρεμμύδια και τις ελιές  και τα ψήνουμε στη χόβολη ή στο φούρνο.
  2. Μετά από 1 και 1/2 ώρα περίπου είναι έτοιμα .Τα βγάζουμε και τα καθαρίζουμε από τις φλούδες.
  3. Σε μια πιατέλα κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε  το λεμόνι και πασπαλίζουμε με το ξύσμα.

Α.Χ.