- 2 φλιτζάνια βρασμένη φάβα
- 1 κρεμμύδι
- 3 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- πάπρικα
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το τζιγαρίζουμε σε λίγο λάδι, μόλις παρει χρώμα βάζουμε την ζάχαρη και σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι, αφήνουμε 2 λεπτά στη φωτιά και είναι έτοιμο.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε την φάβα με το ξύδι και αλατοπίπερο και προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο (όπως στη μαγιονέζα).
Σερβίρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.