Υλικά
- 2 μάνγκο καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 2 κ.σ. λεμόνι ψιλοκομμένο με την φλούδα
- 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
- 4 -5 σπόρους κάρδαμο
- 1/2 κ.γ. σιναπόσπορο
- 1/2 κ.γ. μαραθόσπορο
- 1 φύλλο δάφνη
- 1/2 σφηνάκι μηλόξυδο
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Ινδικό βούτυρο ghee ή βούτυρο καρύδας
- 1 φλιτζ. νερό
Προετοιμασία
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ρίχνουμε πρώτα τα μπαχαρικά και το σουσάμι.
- Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και βάζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το λεμόνι, σοτάρουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά.
- Τέλος βάζουμε το μάνγκο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Σβήνουμε με το μηλόξυδο και βάζουμε την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το νερό.
- Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλο το νερό.