Υλικά
Γέμιση
- 4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζ. νερό
Ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- Ξύσμα ενός λεμονιού
- Γάλα καρύδας όσο πάρει ώστε να έχουμε μία μαλακή ζύμη
Προετοιμασία
- Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσουν τα μήλα.
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.
- Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα με τον πλάστη.
- Στρώνουμε το ένα σε μία ταρτιέρα και απλώνουμε μέσα την γέμιση
- Κλείνουμε με το άλλο φύλλο την πίτα, όση ζύμη περισσέψει την φυλάμε για άλλη παρασκευή στην κατάψυξη.
- Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στο φούρνο στους 160 βαθμούς