Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 1. Ντιπ / ορεκτικά [raw food vegan] Raw γεμιστά αγγουράκια με αβοκάντο και σουσάμι!

Τέλειο Καλοκαιρινό σνακ, γεμάτο βιταμίνες, καλά λιπαρά και ασβέστιο. Για όσους είναι εραστές της ωμοφαγικής διατροφής αλλά και για όσους αναζητάνε μικρές και εύκολες διαφοροποιήσεις στη διατροφή τους.

Υλικά

  • 3 μικρά αγγουράκια
  • 1/2 μεγάλο ώριμο αβοκάντο
  • 1/3 κόκκινης πιπεριάς
  • 5 κουταλάκια άψητο σουσάμι
  • 1/2 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά ταμάρι
  • αλατοπίπερο
  • χυμό και ξύσμα λεμονιού

Παρασκευή

  1. Κόβουμε τα αγγουράκια σε 3 ίσα μέρη και ανοίγουμε το εσωτερικό τους με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια.
  2. Τρίβουμε στη χονδρή μεριά του τρίφτη το αβοκάντο, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπεριά και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση και φροντίζουμε να είναι λίιιιγο τσιμπημένο.
  3. Γεμίζουμε τα αγγουράκια και σερβίρουμε.
  4. Φροντίζουμε να φτιάξουμε όσα καταναλώσουμε για να τα απολαύσουμε τραγανά.

Α.Χ.