Ο πιο εύκολος τρόπος να μεταμορφώσουμε ένα “μυρωδάτο” κουνουπίδι σε νόστιμο συνοδευτικό ή ζεστή σαλάτα.
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- μικρά λεπτά καρότα
- αλάτι
- 3-4 φύλλα δάφνης
- 5-6 κουταλιές λάδι καρύδας
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 πρέζα κανέλα
για τη βινεγκρέτ
- 1 μεγάλη ψημένη και ξεφλουδισμένη πιπεριά Φλωρίνης
- 1/4 φλυτζανιού άσπρο μπαλσάμικο ξύδι
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλατοπίπερο
- προαιρετικά 1 κουτ. γλυκού μέλι
Παρασκευή
- Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μικρότερα κομμάτια και το βράζουμε με τα ξεφλουδισμένα καρότα και τα δαφνόφυλλα, σε αλατισμένο νερό μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.
- Σουρώνουμε πολύ καλά, μεταφέρουμε το κουνουπίδι με τα καρότα και τα φύλλα σε μικρό ταψί. λαδώνουμε τα λαχανικά με το λάδι καρύδας, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε την πάπρικα, την κανέλα και αφήνουμε το ταψί στο γκριλ σε απόσταση τουλάχιστον 2 θέσεων απ’ αυτό, στους 200 βαθμούς περίπου μέχρι να ροδίσει το κουνουπίδι. Γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά και προσέχουμε να μη στεγνώσει.
- Όσο είναι ζεστό ρίχνουμε βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
βινεγκρέτ
- Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθεί η πιπεριά.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα περίπου.
Α.Χ.