Γρήγορες, δροσερές και νόστιμες πίκλες για τη σαλάτα, τα σάντουιτς και τα ορεκτικά. Το μόνο μυστικό είναι να διαλέξουμε μικρά σφιχτά αγγουράκια.
Υλικά
- 2 φλυτζάνια λεπτοκομένα αγγουράκια (περασμένα από το μαντολίνο: ο τρίφτης του λάχανου)
- 2 κουταλιές θαλασσινό αλάτι
- 4 κουταλιές αγάβη ή μέλι
- 1/4 φλυτζανιού μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι σπασμένους σπόρους μαύρου και ροζ πιπεριού
- 1 κουταλάκι σπασμένους σπόρους σιναπιού
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένα κλαδάκια σέλινου ή άνηθου ή φινόκιο
Παρασκευή
- Πλένουμε πολύ καλά τα αγγουράκια, τα κόβουμε χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Α.Χ.