Γρήγορες, δροσερές και νόστιμες πίκλες για τη σαλάτα, τα σάντουιτς και τα ορεκτικά. Το μόνο μυστικό είναι να διαλέξουμε μικρά σφιχτά αγγουράκια.

Υλικά

  • 2 φλυτζάνια λεπτοκομένα αγγουράκια (περασμένα από το μαντολίνο: ο τρίφτης του λάχανου)
  • 2 κουταλιές θαλασσινό αλάτι
  • 4 κουταλιές αγάβη ή μέλι
  • 1/4 φλυτζανιού μηλόξυδο
  • 1 κουταλάκι σπασμένους σπόρους μαύρου και ροζ πιπεριού
  • 1 κουταλάκι σπασμένους σπόρους σιναπιού
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένα κλαδάκια σέλινου ή άνηθου ή φινόκιο

Παρασκευή

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα αγγουράκια, τα κόβουμε χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε σε λεπτές φέτες και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Α.Χ.