Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 2. Σαλάτες - vegan Πράσινη σαλάτα σε βάση από αμύγδαλα και ταχίνι.

Σπέσιαλ σαλάτα με πράσινα λαχανικά αλλά και vegan raw κυρίως πιάτο. 

Υλικά για 2 μερίδες

για τη βάση

  • 1 φλυτζάνι άψητα αμύγδαλα
  • 2 κουταλιές ταχίνι
  • χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
  • αλατοπίπερο

για τη σαλάτα

  • 200 gr καθαρισμένο σπανάκι
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άγριο μάραθο (η εξοχή είναι γεμάτη από την Άνοιξη μέχρι και το Φθινόπωρ
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • χυμό λεμονιού κατά βούληση

Παρασκευή

  1. Περνάμε από το μούλτι τα αμύγδαλα μέχρι να ψιλοκοπούν και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Πλάθουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να γίνει σαν μαλακό παστέλι και το στρώνουμε σαν βάση τάρτας για 2.
  3. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, αλατίζουμε κει το στύβουμε με το χέρι μέχρι να στάξουν τα υγρά του.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη μαριναρισμένη σαλάτα επάνω στις βάσεις.

Α.Χ.