Σπέσιαλ σαλάτα με πράσινα λαχανικά αλλά και vegan raw κυρίως πιάτο.
Υλικά για 2 μερίδες
για τη βάση
- 1 φλυτζάνι άψητα αμύγδαλα
- 2 κουταλιές ταχίνι
- χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
- αλατοπίπερο
για τη σαλάτα
- 200 gr καθαρισμένο σπανάκι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
- 3 κουταλιές ψιλοκομμένο άγριο μάραθο (η εξοχή είναι γεμάτη από την Άνοιξη μέχρι και το Φθινόπωρ
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- χυμό λεμονιού κατά βούληση
Παρασκευή
- Περνάμε από το μούλτι τα αμύγδαλα μέχρι να ψιλοκοπούν και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Πλάθουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να γίνει σαν μαλακό παστέλι και το στρώνουμε σαν βάση τάρτας για 2.
- Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, αλατίζουμε κει το στύβουμε με το χέρι μέχρι να στάξουν τα υγρά του.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη μαριναρισμένη σαλάτα επάνω στις βάσεις.
Α.Χ.