Home συνταγές 4.Ελληνική Κουζίνα 4. Επιδόρπια / Γλυκά [ Κέικ καρότου με γλάσο Χιώτικης μαστίχας. Και Vegan!

Υλικά για ταψάκι διαμέτρου 25 cm

  • 1/2 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 250 gr λεπτοτριμμένο καρότο
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
  • 10 σποράκια μαχλέπι κοπανισμένα
  • 250 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλυτζάνι ελαφρά καβουρδισμένα και χονδροκομμένα αμύγδαλα

για το γλάσσο

  • 50 gr ζάχαρη άχνη
  • 50 gr ζαχαρούχο γάλα
  • 100 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές “υποβρύχιο” με γεύση μαστίχα

Παρασκευή

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε ελαφρά τα αμύγδαλα.
  2. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά και στο τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα.
  3. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 50′ περίπου ή μέχρι να ροδίσει το κέικ.
  4. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά, ωστόσο χτυπάμε τα υλικά του γλάσου μέχρι να αφρατέψουν και τ’αφήνουμε στο ψυγείο.
  5. Απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του κέικ και διακοσμούμε με τριμμένο καρότο και χονδροκομμένα αμύγδαλα.

TIP

Για τους vegan: εάν θέλουμε να αποφύγουμε εντελώς τα γαλακτοκομικά  μπορούμε να φτιάξουμε γλάσο με 200 gr ζάχαρη άχνη, 7-8 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές  υποβρύχιο μαστίχας.

Α.Χ.

 

 

 

 

  • Maria Paraskevopoulou

    Βλέπω στο τίτλο ‘και Vegan’, ενθουσιάζομαι, κοιτάω τα υλικά…..μπέηκον πάουντερ??!! :) αυτή τη φορά θα τη τροποποιήσω λιγάκι νομίζω….! :) Να’σαι καλά για τις υπέροχες συνταγές!

    • greenchef

      Καλησπέρα Μαρία, ο δαίμων του τυπογραφείου χτύπησε και το greenchef..!!! Είναι μπέικιν πάουντερ, το διορθώνω αμέσως!!! Σέυχαριστούμε και εσύ να’σαι πάντα καλά!!!!!!!!!!!!!!

  • Evangelia Deslis

    Αν εχει γάλα δεν ειναι vegan :( λυπάμαι.

    • greenchef

      Αν προσεξεις στο τέλος της συνταγης έχει tips για να γίνει vegan