Υλικά για ταψάκι διαμέτρου 25 cm
- 1/2 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
- 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
- 250 gr λεπτοτριμμένο καρότο
- 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κουταλάκι μπέηκιν πάουντερ
- 10 σποράκια μαχλέπι κοπανισμένα
- 250 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 φλυτζάνι ελαφρά καβουρδισμένα και χονδροκομμένα αμύγδαλα
για το γλάσσο
- 50 gr ζάχαρη άχνη
- 50 gr ζαχαρούχο γάλα
- 100 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλιές “υποβρύχιο” με γεύση μαστίχα
Παρασκευή
- Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε ελαφρά τα αμύγδαλα.
- Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά και στο τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 50′ περίπου ή μέχρι να ροδίσει το κέικ.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά, ωστόσο χτυπάμε τα υλικά του γλάσου μέχρι να αφρατέψουν και τ’αφήνουμε στο ψυγείο.
- Απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του κέικ και διακοσμούμε με τριμμένο καρότο και χονδροκομμένα αμύγδαλα.
TIP
Για τους vegan: εάν θέλουμε να αποφύγουμε εντελώς τα γαλακτοκομικά μπορούμε να φτιάξουμε γλάσο με 200 gr ζάχαρη άχνη, 7-8 κουταλιές νερό και 2 κουταλιές υποβρύχιο μαστίχας.
Α.Χ.