Υλικά για 1 μεγάλη σαλάτα
- 1 φλυτζάνι φύτρα 4-5 ημερών ή βρασμένα ρεβύθια
- 1 μάτσο ρόκα χονδροκομμένη
- τα φύλλα και τα τρυφερά μέρη από 1/2 μάτσο καυκαλίδες
- 15 ελιές Καλαμών χωρίς τα κουκούτσια
- 6 λιαστά τοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
για τη σάλτσα
- χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 1 λιαστό τοματάκι
- 1 κουταλάκι φρέσκο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Παρασκευή
- Ετοιμάζουμε τα υλικά της σαλάτας και τα ανακατεύουμε καλά και απαλά.
- Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά της σάλτσας, διορθώνουμε αν χρειάζεται λεμόνι και αλάτι (για να αποδώσει η σάλτσα πρέπει να “τσιμπάει” λίγο) και περιλούζουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
TIP
- Για να φτιάξουμε φύτρα ρεβυθιών : πλένουμε καλά τα ρεβύθια, τα αφήνουμε για 15 ώρες περίπου μέσα σε νερό φροντίζοντας να το αλλάξουμε 2-3 φορές, τουμπάρουμε το βάζο αφού καλύψουμε το στόμιο με τούλι ή γάζα, ξεπλένουμε τα ρεβύθια 1-2 φορές την ημέρα και από την τρίτη ημέρα και μετά μπορούμε να καταναλώσουμε τα φύτρα.
- Για να καθυστερήσουμε την ανάπτυξη αφήνουμε το βάζο με τα φύτρα στο ψυγείο σε πλάγια θέση.
- Δεν καταναλώνουμε φύτρα ρεβυθιών που έχουν βλαστήσει.
Α.Χ.