Θα μπορούσαμε να το πούμε και ωμοφαγικό αλά πολίτα.
Υλικά για 1 μεγάλη σαλάτα
- 3 αγγινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 μικρά καρότα σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαρινάδα
- 1/3 από 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 αβοκάντο
- χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
- 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- 4 κουταλιές νερό ή χυμό καρότου
Παρασκευή
- Πολτοποιούμε τα υλικά της μαρινάδας και αφήνουμε μέσα τις αγγινάρες με τα καρότα για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε .
Α.Χ.