Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 2. Σαλάτες - vegan Μαριναρισμένες αγγινάρες με σάλτσα αβοκάντο.

Θα μπορούσαμε να το πούμε και ωμοφαγικό αλά πολίτα.

Υλικά για 1 μεγάλη σαλάτα

  • 3 αγγινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρά καρότα σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μαρινάδα

  • 1/3 από 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 αβοκάντο
  • χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
  • 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 4 κουταλιές νερό ή χυμό καρότου

Παρασκευή

  1. Πολτοποιούμε τα υλικά της μαρινάδας και αφήνουμε μέσα τις αγγινάρες με τα καρότα για 2 ώρες τουλάχιστον.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε .

Α.Χ.