- 3 καρότα
- 2 πατάτες
- 3 κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι σέλινο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 3-4 κ.σ. σταφίδες
- χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- χυμό από μισό λεμόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια όλα τα λαχανικά.
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό, ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού και αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το σέλινο και πολτοποιούμε καλά όλα τα λαχανικά με ένα πίμερ ή μπλέντερ.
- Τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και το ξύσμα πορτοκαλιού.