Τη διαφορά την κάνει το ολόκληρο πορτοκάλι που μπαίνει μέσα στο κέικ.
Υλικά για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
300 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 gr βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλιά βανίλια
1 πορτοκάλι ακέρωτο
Παρασκευή
- Πλένουμε το πορτοκάλι, χαράζουμε την επιφάνεια σε 4-5 σημεία και το βράζουμε αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό για να ξεπικρίσει. Το πολτοποιούμε στο μούλτι και αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει.
- Χτυπάμε με το μίξερ αυγά, βούτυρο και ζάχαρη για 3′.
- Προσθέτουμε τον πουρέ του πορτοκαλιού, το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Μεταφέρουμε στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 40′ περίπου.
TIPS
- Πασπαλίζουμε το κέικ με άχνη ζάχαρη ή το καλύπτουμε με γλάσο πορτοκαλιού ή σοκολάτας.
- Για εύκολο γλάσο πορτοκαλιού ανακατεύουμε 150 gr ζάχαρη άχνη με 3 κουταλιές χυμό πορτοκάλι.
Δείτε ακόμα:
- Κέηκ σοκολάτας. Αντικαταστήσαμε τα αυγά με πουρέ μήλου και το βούτυρο με ελαιόλαδο!
- Pan De Mango [Κέικ Μάνγκο] – Κουβανέζικη Κουζίνα
- Σάλτσα σοκολάτας!
Α.Χ.