Home συνταγές 4.Ελληνική Κουζίνα 4. Επιδόρπια / Γλυκά [ Kέικ με πλούσια γεύση πορτοκαλιού.

Τη διαφορά την κάνει το ολόκληρο πορτοκάλι που μπαίνει μέσα στο κέικ.

Υλικά για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ

300 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

125 gr βούτυρο ή μαργαρίνη

1 φλυτζάνι ζάχαρη

2 αυγά

1 κουταλιά βανίλια

1 πορτοκάλι ακέρωτο

Παρασκευή

  1. Πλένουμε το πορτοκάλι, χαράζουμε την επιφάνεια σε 4-5 σημεία και το βράζουμε αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό για να ξεπικρίσει. Το πολτοποιούμε στο μούλτι και αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ αυγά, βούτυρο και ζάχαρη για 3′.
  3. Προσθέτουμε τον πουρέ του πορτοκαλιού, το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Μεταφέρουμε στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 40′ περίπου.

 

TIPS

  • Πασπαλίζουμε το κέικ με άχνη ζάχαρη ή το καλύπτουμε με γλάσο πορτοκαλιού ή σοκολάτας.
  • Για εύκολο γλάσο πορτοκαλιού ανακατεύουμε 150 gr ζάχαρη άχνη με 3 κουταλιές χυμό πορτοκάλι.

Δείτε ακόμα:

Α.Χ.