Υλικά
- 2 ακέρωτα πορτοκάλια
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
Παρασκευή
- Αφαιρούμε το περισσότερο μέρος από την εξωτερική πορτοκαλί επιφάνεια – όσο πιο πολύ αφήσουμε, τόσο πιο πικρή θα γίνει η μαρμελάδα- και τα σποράκια.
- Περνάμε από το μούλτι τα πορτοκάλια με τη ζάχαρη μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Βράζουμε το μείγμα για 10′ περίπου ή μέχρι να δέσει τόσο όσο μας αρέσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.
ΤIPS
- Για να φτιάξουμε σάλτσα πορτοκάλι, αραιώνουμε ελαφρά τη μαρμελάδα με χυμό και τη βάζουμε να πάρει 1 βράση. Διατηρούμε στο ψυγείο.
- Όσο πιο αραιή είναι η μαρμελάδα ή η σάλτσα, τόσο λιγότερο διατηρείται, όσο μειώνουμε την υγρασία τόσο περισσότερο διατηρούμε τα παρασκευάσματα.
Δείτε ακόμα: Μηλόπιτα με πορτοκάλι.
Α.Χ.