Home συνταγές 4.Ελληνική Κουζίνα 4. Επιδόρπια / Γλυκά [ Μαρμελάδα πορτοκάλι. Γρήγορα κι απλά!

Υλικά 

  • 2 ακέρωτα πορτοκάλια
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη

Παρασκευή

  • Αφαιρούμε το περισσότερο μέρος από την εξωτερική πορτοκαλί επιφάνεια – όσο πιο πολύ αφήσουμε, τόσο πιο πικρή θα γίνει η μαρμελάδα- και τα σποράκια.
  • Περνάμε από το μούλτι τα πορτοκάλια με τη ζάχαρη μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Βράζουμε το μείγμα για 10′ περίπου ή μέχρι να δέσει τόσο όσο μας αρέσει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε τη μαρμελάδα στο ψυγείο.

ΤIPS

  • Για να φτιάξουμε σάλτσα πορτοκάλι, αραιώνουμε ελαφρά τη μαρμελάδα με χυμό και τη βάζουμε να πάρει 1 βράση. Διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Όσο πιο αραιή είναι η μαρμελάδα ή η σάλτσα, τόσο λιγότερο διατηρείται, όσο μειώνουμε την υγρασία τόσο περισσότερο διατηρούμε τα παρασκευάσματα.

Δείτε ακόμα: Μηλόπιτα με πορτοκάλι.

Α.Χ.

  • MISS BOOTY

    MISS BOOTY