Home συνταγές 3.Ωμοφαγικές συνταγές (raw food vegans) 3. Επιδόρπια / Γλυκά [raw food vegan] Γεμιστά αβοκάντος με καρύδια, σύκα και χουρμάδες.

Υλικά για για 4 μερίδες

  • 2 ώριμα αβοκάντος
  • 2/3 φλυτζανιού καρύδια
  • 8 μαλακούς χουρμάδες
  • 4 φρέσκα σύκα ή 6 άσπρα αποξηραμένα
  • 1 μπανάνα
  • χυμό από 1-2 λεμόνια

Παρασκευή

  1. Αλέθουμε σε στεγνό μούλτι τα καρύδια και τα μεταφέρουμε σε μπωλ.
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους ψιλοκόβουμε μαζί με τη μπανάνα στο μούλτι.
  3. Ανακατεύουμε τη σκόνη των καρυδιών με τον πολτό, προσθέτουμε τα σύκα ψιλοκομμένα, όσο χυμό λεμονιού μας αρέσει (τουλάχιστον ενός), και γεμίζουμε τα αβοκάντος.
  4. Για να αφαιρέσουμε το κουκούτσι χωρίς να χαλάσουμε το αβοκάντο, το κόβουμε στη μέση και χτυπώντας ελαφρά το μαχαίρι πάνω στο κουκούτσι το βυθίζουμε , το στρίβουμε και το αφαιρούμε.

ΤIPS

  • Τ ο μείγμα είναι αρκετά γλυκό χωρίς προσθήκη κάποιας γλυκαντικής ύλης.
  • Για να μη μαυρίσει το αβοκάντο μόλις το κόψουμε το αλείφουμε με χυμό λεμονιού.
  • Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το μείγμα με σταφίδες, μέλι, μπέρις ή να αντικαταστήσουμε τα σύκα με ανανά ή φρούτα της αρεσκείας μας.
  • μπορούμε να αφαιρέσουμε μέρος από το εσωτερικό του αβοκάντο και να το προσθέσουμε ψιλοκομμένο στο μείγμα της γέμισης.

Α.Χ.