Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 3. Κυρίως Πιάτα [vegan] Πατέ από φασόλια και φασκόμηλο με ρύζι Μπασμάτι. Vegan.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 1 φλυτζάνι ρύζι Βασμάτι
  •  2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 1/2 φλυτζάνι βρασμένα άσπρα φασόλια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο φασκόμηλο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. του γλυκού τρμμένο τζίντζερ
  •  1 κουτ. του γλυκού  ξύσμα λεμονιού
  • 1-2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 1/4 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη(κατ’ επιλογή καυτερή)
  • αλατοπίπερο
  • 5-6 κουταλιές ζουμί από τα φασόλια
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Παρασκευή

  1.  Πλένουμε καλά το ρύζι και το αφήνουμε για 30′ στο νερό. Το βάζουμε να βράσει για 1′, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα , τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το ρύζι για 30′ ακόμα.
  2. Σωτάρουμε στο τηγάνι μέχρι να μαραθούν το σκόρδο, το κρεμμύδι, το φασκόμηλο, το τζίντζερ,το ξύσμα και την πιπεριά με το λάδι και προσθέτουμε τα φασόλια με 5-6 κουταλιές από το ζουμί τους. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμισθεί το ζουμί και λιώνουμε τα φασόλια με το πιρούνι.Ρίχνουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε με ωμό παρθένο ελαιόλαδο.

Α.Χ.