Υλικά για 2 μερίδες
- 1 φλυτζάνι ρύζι Βασμάτι
- 2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 1/2 φλυτζάνι βρασμένα άσπρα φασόλια
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο φασκόμηλο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. του γλυκού τρμμένο τζίντζερ
- 1 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1-2 κουταλιές χυμό λεμόνι
- 1/4 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη(κατ’ επιλογή καυτερή)
- αλατοπίπερο
- 5-6 κουταλιές ζουμί από τα φασόλια
- ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Παρασκευή
- Πλένουμε καλά το ρύζι και το αφήνουμε για 30′ στο νερό. Το βάζουμε να βράσει για 1′, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα , τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το ρύζι για 30′ ακόμα.
- Σωτάρουμε στο τηγάνι μέχρι να μαραθούν το σκόρδο, το κρεμμύδι, το φασκόμηλο, το τζίντζερ,το ξύσμα και την πιπεριά με το λάδι και προσθέτουμε τα φασόλια με 5-6 κουταλιές από το ζουμί τους. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμισθεί το ζουμί και λιώνουμε τα φασόλια με το πιρούνι.Ρίχνουμε αλατοπίπερο και σερβίρουμε με ωμό παρθένο ελαιόλαδο.
Α.Χ.