Υλικά για 12 κομμάτια
- 12 μεγάλα μαρουλόφυλλα
- 1 1/2 ώριμο μυρωδάτο ροδάκινο
- 1 1/2-2 αβοκάντο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 6 κουταλιές κουκουναρόσπορο
- ξύσμα από 1 και χυμό από 2 lime
- 1 κ.γ. ξύδι
- μία πρέζα θυμάρι
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
Παρασκευή
- Κόβουμε σε μικρά καρέ τα αβοκάντο και to 1 ροδάκιν0, προσθέτουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη, το κουκουνάρι, μία κ.γ. ξύσμα λάιμ, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά.
- Χτυπάμε ελαφρά με το χέρι τα μαρουλόφυλλα στο σημείο που έχουν τα νεύρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Γεμίζουμε και τυλίγουμε τα ντολμαδάκια, κλείνοντάς τα με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξουν.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το χυμό από τα λάιμ το 1/2 ροδάκινο, ξύδι, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
- Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε τα ντολμαδάκια με το λαδολέμονο.
Μαρού