Υλικά για 6 ταρτάκια ή 1 τάρτα διαμέτρου 20 cm
- 130 gr τριμμένα κάσιους ή ασπρισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια
- 130 gr τριμμένη καρύδα
- 2 κουταλιές βούτυρο καρύδας
- 2 κουταλιές ταχίνι
- 4 κουταλιές μέλι
- ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού
- 3-4 κουταλιές τριμμένο τζίντζερ
- 15 περίπου μέτρια σύκα
Παρασκευή
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα, τα πλάθουμε καλά με τα χέρια και αφήνουμε τη “ζύμη” για μισή ώρα στο ψυγείο, ώστε να προλάβει να αποδώσει η μυρωδιά και η γεύση της βάσης. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν θέλουμε την τάρτα, με πιο πολύ μέλι ή λεμόνι.
- Πολτοποιούμε 6-7 ώριμα σύκα με το πιρούνι και κόβουμε σε φέτες τα υπόλοιπα.
- Στρώνουμε το μείγμα σε 6 μικρές θήκες για τάρτες ή μια μεγάλη των 20 cm, απλώνουμε από 1 κουταλιά από τον πολτό των σύκων και στολίζουμε την επιφάνεια με τις φέτες.
Α.Χ.