Γρήγορη πίτα με ελάχιστα υλικά.
Υλικά
για τη ζύμη
- 400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές ξύδι
- αλατοπίπερο
- χλιαρό νερό
για τη γέμιση
- 200 gr ψιλοκομμένο σπανάκι
- 4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι ή 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Παρασκευή
ζύμη
- Τρίβουμε όλα τα υλικά της ζύμης με τα χέρια μας, εκτός από το νερό.
- Προσθέτουμε χλιαρό νερό ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο για όση ώρα προετοιμάζουμε τη γέμιση.
γέμιση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα φύλλα ως εξής:
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 50 cm περίπου.
- Απλώνουμε το 1/4 της γέμισης στο κέντρο του φύλλου και σε πλάτος περίπου 25 cm.
- Κλείνουμε περιφερικά, μαζεύοντας τη ζύμη στο κέντρο της κάθε πίτας.
- Φτιάχνουμε τελικά 4-5 στρογγυλές, λεπτές πίτες και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
TIPS
Είναι πολύ νόστιμες ακόμα και με σκέτα τα μυρωδικά σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Α.Χ.