Home συνταγές 4.Ελληνική Κουζίνα Κυκλαδίτικη σπανακόπιτα στο τηγάνι. Vegan.

 

 

Γρήγορη πίτα με ελάχιστα υλικά.

Υλικά 

για τη ζύμη

  • 400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές ξύδι
  • αλατοπίπερο
  • χλιαρό νερό

 

για τη γέμιση

  • 200 gr ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο τριμμένο κρεμμύδι ή 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
Παρασκευή
ζύμη
  1. Τρίβουμε όλα τα υλικά της ζύμης με τα χέρια μας, εκτός από το νερό.
  2. Προσθέτουμε χλιαρό νερό ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο για όση ώρα προετοιμάζουμε τη γέμιση.
γέμιση
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και γεμίζουμε τα φύλλα ως εξής:
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα διαμέτρου 50 cm περίπου.
  3. Απλώνουμε το 1/4 της γέμισης στο κέντρο του φύλλου και σε πλάτος περίπου 25 cm.
  4. Κλείνουμε περιφερικά, μαζεύοντας τη ζύμη στο κέντρο της κάθε πίτας.
  5. Φτιάχνουμε τελικά 4-5 στρογγυλές, λεπτές πίτες και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
TIPS
Είναι πολύ νόστιμες ακόμα και με σκέτα τα μυρωδικά σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Α.Χ.