Το καρπούζι με τη φέτα είναι για πολλούς ιδανικός συνδυασμός. Eμείς προτείνουμε έναν εναλλακτικό και πρωτότυπο τρόπο να το γευτούμε.
- Υλικά για 4 χωνάκια
- 2 φέτες καρπούζι χωρίς τα σποράκια και κομμένο σε μικρούς κύβους
- 150 gr φέτα σκληρή κομμένη σε μικρούς κύβους ή φυσικό τόφου σε κύβους μαριναρισμένο σε αραιωμένο με νερό σιρόπι, για 1 ώρα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι
- 3-4 κουταλιές σιρόπι spicy ή μέντας
Παρασκευή
- Ανακατεύουμε τους κύβους του καρπουζιού και της φέτας ή του τόφου ελαφρά με το ξύσμα και τους αφήνουμε στη κατάψυξη, όχι πάνω από 1 ώρα.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο δυόσμο.
- Στερεώνουμε τα χωνάκια σε ψηλά λεπτά ποτήρια και τα γεμίζουμε με το μείγμα, προσθέτουμε το σιρόπι της επιλογής μας και σερβίρουμε.
TIPS
- Διαλέγουμε καλής ποιότητας, φρέσκα, μυρωδάτα, τραγανά χωνάκια. Συνήθως τα βρίσκουμε στα καλά παγωτατζίδικα ή φτιάχνουμε μόνοι μας με το μείγμα της βάφλας.
- Ταιριάζoυν πολύ με ημιαφρώδη ή αφρώδη δροσερά κρασιά ή κρύα σαγκρία.
- Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε το μείγμα πάνω σε βάφλες.
Δείτε κι άλλες Food Hacking συνταγές
Α.X.