Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 4. Επιδόρπια / Γλυκά [vegan] Food Hacking. Χωνάκια με φρούτα και τυριά..! – Vegetarians / Vegans

Το καρπούζι με τη φέτα είναι για πολλούς ιδανικός συνδυασμός. Eμείς προτείνουμε έναν  εναλλακτικό και πρωτότυπο τρόπο να το γευτούμε.

  1. Υλικά για 4 χωνάκια
  • 2 φέτες καρπούζι χωρίς τα σποράκια και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 150 gr φέτα σκληρή κομμένη σε μικρούς κύβους ή φυσικό τόφου σε κύβους μαριναρισμένο σε αραιωμένο με νερό σιρόπι, για 1 ώρα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι
  • 3-4 κουταλιές σιρόπι spicy ή μέντας

 

Παρασκευή

  1. Ανακατεύουμε τους κύβους του καρπουζιού και της φέτας ή του τόφου ελαφρά με το ξύσμα και τους αφήνουμε στη κατάψυξη, όχι πάνω από 1 ώρα.
  2. Βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο δυόσμο.
  3. Στερεώνουμε τα χωνάκια σε ψηλά λεπτά ποτήρια και τα γεμίζουμε με το μείγμα, προσθέτουμε το σιρόπι της επιλογής μας και σερβίρουμε.
TIPS
  • Διαλέγουμε καλής ποιότητας, φρέσκα, μυρωδάτα, τραγανά χωνάκια. Συνήθως τα βρίσκουμε στα καλά παγωτατζίδικα ή φτιάχνουμε μόνοι μας με το μείγμα της βάφλας.
  • Ταιριάζoυν πολύ με ημιαφρώδη ή αφρώδη δροσερά κρασιά ή κρύα σαγκρία.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να  σερβίρουμε το μείγμα πάνω σε βάφλες.
Δείτε κι άλλες Food Hacking συνταγές
 

Α.X.