Αν σας αρέσει το άρωμα και η γεύση του καφέ δεν υπάρχει λόγος να την περιορίζεται μόνο στο πρωινό ή σε ένα ρόφημα. Μπορείτε με απλό τρόπο να φτιάξετε ένα σιρόπι για να συνοδεύετε τα παγωτά και τα γλυκά σας ή ακόμα και για μαρινάρισμα!
Υλικά
- 4 φλιτζ. νερό
- 1/2 φλιτζ. καφέ (της επιλογής σας)
- 50 γρ. πηκτίνη φρούτων
- 5 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 καθαρό και στεγνό βάζο
Προετόιμασία
- Διαλύουμε τον καφέ σε ένα φλιτζάνι νερό.
- Βάζουμε το υπόλοιπο νερό μαζί με την πηκτίνη σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς.
- Μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Όταν αρχίσει να δένει το σιρόπι ρίχνουμε και τον καφέ ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε το βάζο και αφήνουμε το σιρόπι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κλείνουμε το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο, θα χρειαστεί 1 με 2 ημέρες για να είναι έτοιμο.