Υλικά
- 1 1/2 φλιτζ. βρασμένα μαύρα φασόλια ή μία κονσέρβα
- 1 1/2 φλιτζ,. βρασμένα φασόλια μπαρμπούνια ή άλλα φασόλια
- 1/2φλιτζ. τρiμμένο καρότο
- 1/2-3/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
- 3.4 κ.γ. σάλτσα adobo (θα την βρείτε σε μεγάλα s/m)
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. τριμμένα κράκερς, μπορείτε να βάλετε και τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 γάλα ή γάλα σόγιας ή ξηρών καρπών
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα καρότα, το τσίλι, την σάλτσα adobo, τον μαϊντανό και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά.
- ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
- Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα φασόλια, ζυμώνουμε καλά και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα σαν τα σουτζουκάκια.
- Τα βουτάμε πρώτα στο γάλα στη συνέχεια στο τριμμένα κράκερς και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
- Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.
Tips
- Είναι πολύ νόστιμα και κρύα
- Στην Κούβα συνηθίζεται τις κροκέτες που περίσσεψαν για την επόμενη μέρα να τις τρώνε σε σάντουιτς με μπόλικη κέτσαπ