Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 1.Ντιπ / ορεκτικά [vegan] Croquetas de Frijoles [Κροκέτες φασολιών] – Κουβανέζικη κουζίνα

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζ. βρασμένα μαύρα φασόλια ή μία κονσέρβα
  • 1 1/2 φλιτζ,. βρασμένα φασόλια μπαρμπούνια ή άλλα φασόλια
  • 1/2φλιτζ. τρiμμένο καρότο
  • 1/2-3/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 3.4 κ.γ. σάλτσα adobo (θα την βρείτε σε μεγάλα s/m)
  • 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τριμμένα κράκερς, μπορείτε να βάλετε και τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 γάλα ή γάλα σόγιας ή ξηρών καρπών
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε τα καρότα, το τσίλι, την σάλτσα adobo, τον μαϊντανό και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά.
  2. ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
  3. Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα φασόλια, ζυμώνουμε καλά και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα σαν τα  σουτζουκάκια.
  5.  Τα βουτάμε πρώτα στο γάλα στη συνέχεια στο τριμμένα κράκερς και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
  6. Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.

Tips

  • Είναι πολύ νόστιμα και κρύα
  • Στην Κούβα συνηθίζεται τις κροκέτες που περίσσεψαν για την επόμενη μέρα να τις τρώνε σε σάντουιτς με μπόλικη κέτσαπ