Home συνταγές 9. Σάλτσες / ζωμοί Σάλτσα Adobo – Μεξικάνικη Κουζίνα

Υλικά

  • 12 κόκκινες πιπεριές τσίλι χωρίς τα σπόρια και κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 κ.γ. μηλόξυδο
  • 3/4 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ κύμινο
  • 3 /4 φλιτζ. νερό

Προετοιμασία

  1. Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ ή σε μία τοστιέρα μέχρι να μαλακώσουν και τις βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 30 λεπτά.
  2. Στεγνώνουμε τις πιπεριές και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και χτυπάμε καλά να λιώσουν. Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό προσθέτουμε κι άλλο νερό.

Διατηρείται μέχρι 5 ημέρες στο ψυγείο.