Υλικά για 4 καλαμάκια
- 8 φύλλα μαρουλιού
- 8 φύλλα λάχανου
- 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
- 1 ψιλοτριμένο καρότο
- 1/2 φλυτζάνι φύτρα φακής
- 10 κλαδάκια ψιλοκομμένο σέλινο χωρίς τα φύλλα
- 6-7 φύλλα ψιλοκομμένο δυόσμο
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1/2 κ.σ. τριμμένο γλυκάνισο
- τριμμένο τζίντζερ 3 cm (1 κ.σ. σούπας)
- 1/2 τριμμένη σκελίδα σκόρδο
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
λάδι, αλατοπίπερο και χυμό λεμόνι για τη σάλτσα
4 καλαμάκια
Παρασκευή
- Τρίβουμε στη λεπτή μεριά του τρίφτη το τζίντζερ και περνάμε από το σουρωτήρι του τσαγιού το τρίμμα πιέζοντάς το με το χέρι ώστε να πάρουμε όλο το χυμό.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ελέγχοντας το αλατοπίπερο και το λεμόνι και γεμίζουμε τα φύλλα μαρουλιού και λάχανου όπως θα γεμίζαμε τα ντολμαδάκια.
- Κάθε ντολμαδάκι που φτιάχνουμε το περνάμε στο καλαμάκι ώστε να μην ανοίξει.
- Αφού ολοκληρώσουμε 4 καλαμάκια, χτυπάμε ελαφρά τα υλικά της σάλτσας και τα περιλούζουμε. Πριν τα καταναλώσουμε τα αφήνουμε για 2-3 ώρες να μαριναριστούν και να μαλακώσουν.
Α.Χ.