Υλικά
- 1 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.γ. μέλι
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. σουμάκ (ανατολίτικό μπαχαρικό, υπάρχει στα καταστήματα με μπαχαρικά)
- 1 κ.γ κύμινο
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- μουλιάζουμε από την προηγούμενη ημέρα σε νερό τα ρεβίθια.
- Βράζουμε τα ρεβίθια για 1 με 1 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αλεστούν τελείως και να γίνουν πουρές.
- Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ.