Υλικά

  • 1 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. σουμάκ (ανατολίτικό μπαχαρικό, υπάρχει στα καταστήματα με μπαχαρικά)
  • 1 κ.γ κύμινο
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. μουλιάζουμε από την προηγούμενη ημέρα σε νερό τα ρεβίθια.
  2. Βράζουμε τα ρεβίθια για 1 με 1 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αλεστούν τελείως και να  γίνουν πουρές.
  4. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ.
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

    ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ Tag ΤΟΥ VEGAN…
    TO ΜΕΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΓΚΑΝ!

    • greenchef

      Γειά σου Νικόλαε, καλός πολίτης!!! Υπάρχουν vegans που τρώνε μέλι αλλά όσοι δεν τρώνε μπορούν να βάλουν σιρόπι γλυκόζης ή ένα άλλο σιρόπι.

      • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ

        ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
        ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΒΙΓΚΑΝ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΜΕΛΙ, ΟΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΑΛΛΑ ΤΡΩΕΙ ΜΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΤΖΕΤΑΡΙΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΓΚΑΝ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΒΙΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΜΕΛΙ ΑΥΤΑΠΑΤΑΤΑΙ…
        ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩ.

        ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.