Υλικά για 2 μερίδες
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλλες
- 1/2 κόκκινη και 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 φλυτζάνι κουνουπίδι (μόνο το επάνω τμήμα των ανθών) σε μικρά κομμάτια
- 10 κλαδάκια σέλινο χωρίς τα φύλλα
- 1 μικρή χούφτα αμύγδαλα κομμένα στη μέση
για τη μαρινάδα
- 1 ζουμερή τομάτα
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ
- 1 μικρό σκόρδο τριμμένο
- αλατοπίπερο
- 5-6 κουταλιές άσπρο ξύδι ή μηλόξυδο
- 1 κουταλιά μέλι
- τσίλι προαιρετικά
- ελαιόλαδο
Παρασκευή
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα και ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά. Τα αφήνουμε για 5-6 ώρες τουλάχιστον. Είναι σαλάτα που μένει στο ψυγείο για 2-3 μέρες και όσο μένει τα λαχανικά μαρινάρονται και μαλακώνουν.
Α.Χ.