Υλικά για 2 μερίδες

  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλλες
  • 1/2 κόκκινη και 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 φλυτζάνι κουνουπίδι (μόνο το επάνω τμήμα των ανθών) σε μικρά κομμάτια
  • 10 κλαδάκια σέλινο χωρίς τα φύλλα
  • 1 μικρή χούφτα αμύγδαλα κομμένα στη μέση

για τη μαρινάδα

  • 1 ζουμερή τομάτα
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ
  • 1 μικρό σκόρδο τριμμένο
  • αλατοπίπερο
  • 5-6 κουταλιές άσπρο ξύδι ή μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά μέλι
  • τσίλι προαιρετικά
  • ελαιόλαδο

Παρασκευή

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα και ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά. Τα αφήνουμε για 5-6 ώρες τουλάχιστον. Είναι σαλάτα που μένει στο ψυγείο για 2-3 μέρες και όσο μένει τα λαχανικά μαρινάρονται και μαλακώνουν.

Α.Χ.