Υλικά

  • 2 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια
  • 3 φρυγανιές τριμμένες
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.σ. σουμάκ
  • 1/3 φλιτζ. νερό
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λάδι για τηγάνισμα

Προετοιμασία

  1. Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα ρεβίθια με το νερό  και το σκόρδο μέχρι να λιώσουν.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα
  3. Πλάθουμε  κεφτεδάκια και τα πιέζουμε με τις παλάμες για να δώσουμε σχήμα δίσκου.
  4. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 1 με 2 λεπτά την κάθε πλευρά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

Προτασή για πλήρες γεύμα: