Υλικά
- 2 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια
- 3 φρυγανιές τριμμένες
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.σ. σουμάκ
- 1/3 φλιτζ. νερό
- αλάτι – πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λάδι για τηγάνισμα
Προετοιμασία
- Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα ρεβίθια με το νερό και το σκόρδο μέχρι να λιώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα πιέζουμε με τις παλάμες για να δώσουμε σχήμα δίσκου.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 1 με 2 λεπτά την κάθε πλευρά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.
Προτασή για πλήρες γεύμα: