Σε δύο εκδοχές και ωμοφαγική και ψημένη.
Τι άλλο θέλετε βρε..
Υλικά για τη γέμιση
300 gr σάρκα από μυρωδάτο πεπόνι
150 gr βούτυρο καρύδας ή φυτική μαργαρίνη
1 φλυτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
1 χούφτα βρώμη σε σκόνη
4 κουταλιές μέλι ή 3 σιρόπι αγάβης
για τη βάση
Α’ αν θέλουμε ψημένη μπισκοτένια γεύση
400 γρ. κόκκινη φαρίνα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλιά της σούπας μπέκιν πάουντερ
200 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό ή γάλα ή χυμό
προαιρετικά 1 αυγό
1 τσιμπιά αλάτι
Β’ για τη θρεπτική βάση της ωμοφαγικής τάρτας
Βλέπουμε στη συνταγή των greenchef τη βάση της τάρτας : τάρτα με καρύδα και βρώμη.
Παρασκευή
Γέμιση
- Μουσκεύουμε τ’ αμύγδαλα για λίγες ώρες σε χλιαρό νερό, τα ξεφλουδίζουμε και αφού τα στεγνώσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τα κάνουμε σκόνη .
- Περνάμε από το μίξερ τις νιφάδες να γίνουν σκόνη.
- Αφήνουμε εκτός ψυγείου το βούτυρο καρύδας για να λιώσει.
- Τελευταίο αφήνουμε το πεπόνι , που το περνάμε κι αυτό από το μίξερ αλλά μόνο για να το κόψουμε σε μικρά κομμάτια και όχι να λιώσει τελείως.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στρώνουμε την πάστα επάνω στη βάση της τάρτας της επιλογής μας.
- Αν έχουμε διαλέξει την ωμοφαγική στρώνουμε αμέσως πάνω στη βάση και τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Αν όμως έχουμε διαλέξει την ψημένη, αφήνουμε την πάστα στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεί και κατόπιν γεμίζουμε τη βάση αφού κρυώσει .
Α’ βάση
- Χρησιμοποιούμε κρύα μαργαρίνη και αφού την κόψουμε σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε πρώτα με το αλεύρι και τρίβουμε καλά τα 2 υλικά μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα .
- Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν , αλλά χωρίς να κουράσουμε τη ζύμη, κατόπιν την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Απλώνουμε το ζυμάρι μας στην ταρτιέρα και φροντίζουμε να καλυφθούν τα πλαϊνά της.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 170 βαθμούς C περίπου.
TIPS
- Καλύτερα να καταναλώσουμε την τάρτα την ίδια μέρα, επειδή έχει φρέσκο φρούτο ή να μειώσουμε τη δόση για μικρότερη ταρτιέρα . Αυτή η δόση είναι για 25 cm περίπου.
- Μπορούμε να φυλάξουμε τη μισή ζύμη στη κατάψυξη και να έχουμε έτοιμη όταν τη χρειαστούμε.
Α.Χ.