Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Tάρτα με πεπόνι και βούτυρο καρύδας.!

Σε δύο εκδοχές και ωμοφαγική και ψημένη.

Τι άλλο θέλετε βρε..

Υλικά για τη γέμιση

300 gr σάρκα από μυρωδάτο πεπόνι

150 gr  βούτυρο καρύδας ή φυτική μαργαρίνη

1 φλυτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα

1 χούφτα βρώμη σε σκόνη

4 κουταλιές μέλι ή 3 σιρόπι αγάβης

για τη βάση

Α’   αν θέλουμε ψημένη μπισκοτένια γεύση

400 γρ. κόκκινη φαρίνα ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 κουταλιά της σούπας μπέκιν πάουντερ

200 γρ. μαργαρίνη

100 γρ. ζάχαρη

1/2 ποτήρι νερό ή γάλα ή χυμό

προαιρετικά 1 αυγό

1 τσιμπιά αλάτι

Β’  για τη θρεπτική βάση της ωμοφαγικής τάρτας

Βλέπουμε στη συνταγή των greenchef  τη βάση της τάρτας : τάρτα με καρύδα και βρώμη.

Παρασκευή

Γέμιση

  1. Μουσκεύουμε τ’ αμύγδαλα για λίγες ώρες σε χλιαρό νερό, τα ξεφλουδίζουμε και αφού τα στεγνώσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τα κάνουμε σκόνη .
  2. Περνάμε από το μίξερ τις νιφάδες να γίνουν σκόνη.
  3. Αφήνουμε εκτός ψυγείου το βούτυρο καρύδας για να λιώσει.
  4. Τελευταίο αφήνουμε το πεπόνι , που το περνάμε κι αυτό από το μίξερ αλλά μόνο για να το κόψουμε σε μικρά κομμάτια και όχι να λιώσει τελείως.
  5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στρώνουμε την πάστα επάνω στη βάση της τάρτας της επιλογής μας.
  6. Αν έχουμε διαλέξει την ωμοφαγική στρώνουμε αμέσως πάνω στη βάση και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  7. Αν όμως έχουμε διαλέξει την ψημένη, αφήνουμε την πάστα στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεί και κατόπιν  γεμίζουμε τη βάση αφού κρυώσει .

Α’   βάση

  1. Χρησιμοποιούμε κρύα μαργαρίνη και αφού την κόψουμε σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε πρώτα με το αλεύρι και τρίβουμε καλά τα 2 υλικά μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα .
  2. Συμπληρώνουμε  τα υπόλοιπα υλικά και  ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν , αλλά χωρίς να κουράσουμε τη ζύμη, κατόπιν την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
  3. Απλώνουμε το ζυμάρι μας στην ταρτιέρα και φροντίζουμε να καλυφθούν τα πλαϊνά της.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 170 βαθμούς C περίπου.

TIPS

  • Καλύτερα να  καταναλώσουμε την τάρτα την ίδια μέρα, επειδή έχει φρέσκο φρούτο ή να μειώσουμε  τη δόση για μικρότερη ταρτιέρα . Αυτή η δόση είναι για 25 cm περίπου.
  • Μπορούμε να φυλάξουμε τη μισή ζύμη στη κατάψυξη και να έχουμε έτοιμη όταν τη χρειαστούμε.

Α.Χ.