Το Picadillo είναι μία αγαπημένη συνταγή της Κούβας, συνοδεύει συνήθως ρύζι αλλά χρησιμοποιείται και σε πίτες ή άλλες παρασκευές.
Υλικά
- 100 γρ. κιμάς σόγιας μουλιασμένος και στραγγισμένος
- 2 – 3 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 – 3 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες
- 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζ. πράσινες γεμιστές ελιές ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζ. σταφίδες
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο ή ένα φυτικό λάδι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι – πιπέρι
Προετοιμασία
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κιμά με τη ρίγανη και τη πάπρικα, ανακατεύουμε διαρκώς γιατί η σόγια κολλάει.
- Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τη πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι, σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Βάζουμε τις σταφίδες και τις ελιές, αφήνουμε 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε και τις ντομάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ή σάλτσα.