Home συνταγές 9. Σάλτσες / ζωμοί Picadillo (Σάλτσα μέ κιμά σόγιας) – Κουβανέζικη Κουζίνα

Το Picadillo είναι μία αγαπημένη συνταγή της Κούβας, συνοδεύει συνήθως ρύζι αλλά χρησιμοποιείται και σε πίτες ή άλλες παρασκευές.

Υλικά

  • 100 γρ. κιμάς σόγιας μουλιασμένος και στραγγισμένος
  • 2 – 3 ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 – 3 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες
  • 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζ. πράσινες γεμιστές ελιές ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζ. σταφίδες
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο ή ένα φυτικό λάδι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι – πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κιμά με τη ρίγανη και τη πάπρικα, ανακατεύουμε διαρκώς γιατί η σόγια κολλάει.
  2. Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τη πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι, σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  3. Βάζουμε τις σταφίδες και τις ελιές, αφήνουμε 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε και τις ντομάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ή σάλτσα.
  • http://www.facebook.com/st.olgaki Olga Vasiliki Stergiou

    πολύ ωραία συνταγή, εγώ πρόσθεσα και λίγο τσίλι – και αν και σιχαίνομαι τις σταφίδες έδιναν μια υπέροχη γλυκιά νότα στο μείγμα!!!!!! 

    Φανταστικό!! 

    • Greenchegr

      Καλησπέρα Όλγα χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή, χωρίς σταφίδες μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε παστίτσιο η μουσακά. Αν δεν σου αρέσουν οι σταφίδες σε όσες συνταγές υπάρχουν αντικατέστησε τες με όποια αποξηραμένα φρούτα σου αρέσουν :)