Μαύρα φασόλια μπορούν να βρεθούν σχεδόν σε όλα τα μενού της Νότιας Αμερικής και η Αργεντινή δεν αποτελεί εξαίρεση . Είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών – όπως και τα περισσότερα όσπρια, ιδανικά για διαβητικούς ή άτομα που πάσχουν από υπογλυκαιμία. Σε συνδυασμό με καστανό ρύζι, παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, χωρίς λιπαρά και έχουν και εξαιρετική γεύση!
Frijoles Negros a la Olla
Υλικά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένεςς
- 2 φλιτζ. βρασμένα μαύρα φασόλια ή 1 1/2 κονσέρβα
- 1 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 2 κ.σ. τριμμένο κύμινο
- 1/2 κ.σ. πιπέρι καγιέν
- 1 φλιτζ. ψολοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 1/2 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Προετοιμασία
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα, 5 έως 7 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τα μαύρα φασόλια, τις τριμμένες ντομάτες, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.Μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 3/4 φλιτζανιού κόλιανδρο και σιγοβράζουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Βάζουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφήνουμε άλλο 1 λεπτό και βγάζουμε από τη φωτιά.
- Γαρνίρουμε με το 1/4 φλιτζ. κόλιανδρο που έχει απομείνει.
Διαβάστε και άλλες συνταγές της Αργεντίνικης κουζίνας