Το γιαούρτι συνήθως το τρώμε σαν επιδόρπιο ή σαν ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα, μπορεί να γίνει όμως και ένα πολύ θρεπτικό και συνάμα γευστικό πρωϊνό, αρκεί να προσθέσουμε τα κατάλληλα υλικά.

Υλικά

  • 4 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό ή σακούλας ή ακόμα καλύτερα φτιαγμένο απ’ τα χεράκια σας Δείτε πως
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 2 φλιτζ.ψιλοκομμένα και παγωμένα φρούτα της επιλογής σας
  • 1 φλιτζ. μέλι ή ένα σιρόπι
  • Θρυμματισμένους ωμούς ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα
  • νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes)  ή μούσλι για το γαρνίρισμα
  • λίγα παγάκια
  • 1/3 κ.γ. αλάτι

Προετοιμασία

  1. Βάζουμε στο μπλέντερ 1 φλιτζ. γάλα ή νερό, 2 φλιτζ. γιαούρτι, 1 φλιτζ. παγωμένα φρούτα και τα χτυπάμε καλά στην υψηλότερη ταχύτητα μέχρι να λιώσουν.
  2. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά, μόλις ομογενοοποιηθούν τα υλικά βάζουμε και τα παγάκια και χτυπάμε άλλο λίγο για να σπάσουν.
  3. Σερβίρουμε κατευθείαν γαρνίρωντας με τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά.
  4. Μπορούμε να διατηρήσουμε το frozen yogurt στη κατάψυξη σε ένα μπολ με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς.

VEGAN TIPS

Αντικαθιστούμε το γιαούρτι με γιαούρτι σόγιας και το γάλα με γάλα σόγιας ή ξηρών καρπών ή με νερό.

 

Δείτέ συνταγές για σιρόπια

 

  • http://www.facebook.com/niki.riga2 Niki Riga

    Γεια σας! Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω γιαούρτι σόγιας???

    • Green chef

       Γειά σας, σε αυτό το κατάστημα έχει σίγουρα αλλά πρέπει να υπάρχει στα περισσότερα βιολογικά – υγιεινής διατροφής.
      http://www.makrozoia.gr/index.php?id=4&fb_source=message