Βούτυρο καφέ ντε Παρί-cafe de Paris
Υλικά
- 500 gr βούτυρο
- 7 gr πουρές κρεμμυδιού ή εσαλότ
- 25 gr σιμπουλέτ ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 5 φύλλα ψιλοκομμένο εστραγκόν
- 1 πρέζα δενδρολίβανο
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- 1 κουτ. της σούπας κάρρυ
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 30 gr κέτσαπ
- 15 gr πολτοποιημένη κάπαρη
- 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένη ξερή μαντζουράνα
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκ. γλυκό κρασί
- 1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 1 πρέζα καγιέν
- ξύσμα από φλούδα 1 πορτοκαλιού
- ξύσμα από φλούδα 1 λεμονιού
- λίγο χυμό λεμόνι
Παρασκευή
Πολτοποιούμε, ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε όσα υλικά αναφέρουμε και τα ζυμώνουμε με μαλακωμένο βούτυρο. Διατηρούμαι στο ψυγείο.
Βούτυρο μετρ ντ’ οτέλ (Βeurre maitre d’ hotel)
- 250 gr βούτυρο
- 50 gr ψιλοκομμένο μαϊντανό
- χυμό λεμονιού
- αλατοπίπερο.
Α.Χ.