Home συνταγές 2.Συνταγές για χορτοφάγους (vegans) 1.Ντιπ / ορεκτικά [vegan] Σύνθετα βούτυρα- καφέ ντε Παρί (beurre cafe de Paris)-μετρ ντ’ οτέλ(maitre d’ hotel).

Βούτυρο καφέ ντε Παρί-cafe de Paris

Υλικά

  • 500 gr βούτυρο
  • 7 gr πουρές κρεμμυδιού ή εσαλότ
  • 25 gr σιμπουλέτ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 5 φύλλα ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • 1 πρέζα δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 1 κουτ. της σούπας κάρρυ
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 30 gr κέτσαπ
  • 15 gr πολτοποιημένη κάπαρη
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένη ξερή μαντζουράνα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκ. γλυκό κρασί
  • 1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 πρέζα καγιέν
  • ξύσμα από φλούδα 1 πορτοκαλιού
  • ξύσμα από φλούδα 1 λεμονιού
  • λίγο χυμό λεμόνι

Παρασκευή

Πολτοποιούμε, ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε όσα υλικά αναφέρουμε και τα ζυμώνουμε με μαλακωμένο βούτυρο. Διατηρούμαι στο ψυγείο.

Βούτυρο μετρ ντ’ οτέλ (Βeurre maitre d’ hotel)

  • 250 gr βούτυρο
  •  50 gr ψιλοκομμένο μαϊντανό
  •  χυμό λεμονιού
  •  αλατοπίπερο.

Α.Χ.