Υλικά
- 1 μέτριο πεπόνι
- 10 φύλλα φρέσκια μέντα
- 2 – 3 κ.σ. ζάχαρη (προεραιτικά) όσοι ακολουθούν ωμοφαγική διατροφή μπορουν να βάλουν 1 ή 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπη αγάβης
- ελάχιστο αλάτι (θα αναδείξει τη γεύση)
Προετοιμασία
- Παγώνουμε το πεπόνι για μερικές ώρες στο ψυγείο.
- Κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ ή σε ένα μούλτι μαζί με τη μέντα μέχρι να γίνουν σούπα.
- Δοκιμάζουμε το πεπόνι μας και αν είναι γλυκό δεν προσθέτουμε ζάχαρη, αλλιώς βάζουμε τόση ώστε να έχουμε την επιθυμητή γεύση και χτυπάμε άλλο λίγο για να διαλυθεί. [η φύση όλα τα πεπόνια γλυκά τα έκανε, αλλά είναι δύσκολο να βρούμε φυσικό πεπόνι.. ακόμα και στα βιολογικά!]
- Σερβίρεται και σε πλατύ ποτήρι σαμπάνιας με ένα φύλλο μέντας στο κέντρο.
TIPS
- Αν δεν βρούμε φρέσκια μέντα μπορούμε να βάλουμε δυόσμο ή άλλο μυρωδικό (π.χ. αρμπαρόριζα) ή να μη βάλουμε καθόλου μυρωδικά.
- Μπορούμε να βάλουμε στη σούπα μας ψιλοκομμένα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή / και άψητους ξηρούς καρπούς θρυμματισμένους.
- Συνοδεύεται πολύ ωραία και με ένα ωμοφαγικό παγωτό, βάζουμε μία μπάλα στο κέντρο της σούπας.
- Αν κόψουμε το πεπόνι στη μέση και βγάλουμε τη σάρκα του προσεκτικά με ένα κουτάλι, μπορούμε να γεμίσουμε μετά το περίβλημα με τη σούπα και να τη σερβίρουμε μέσα σε αυτό.
- Αν βάλουμε λίγο ρούμι και θρυμματισμένο πάγο και το χτυπήσουμε σε ένα σέϊκερ γίνεται ένα πολύ ωραίο κοκτέιλ.