Home συνταγές 1. συνταγές για γαλακτοχορτοφάγους (vegetarians) Σούπα Πεπόνι με Μέντα και για Ωμοφάγους

Υλικά

  • 1 μέτριο πεπόνι
  • 10 φύλλα φρέσκια μέντα
  • 2 – 3 κ.σ. ζάχαρη (προεραιτικά) όσοι ακολουθούν ωμοφαγική διατροφή μπορουν να βάλουν 1 ή 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπη αγάβης
  • ελάχιστο αλάτι (θα αναδείξει τη γεύση)

Προετοιμασία

 

  • Παγώνουμε το πεπόνι για μερικές ώρες στο ψυγείο.
  • Κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια και τα χτυπάμε στο μπλέντερ ή σε ένα μούλτι μαζί με τη μέντα μέχρι να γίνουν σούπα.
  • Δοκιμάζουμε το  πεπόνι μας και αν είναι γλυκό δεν προσθέτουμε ζάχαρη, αλλιώς βάζουμε τόση ώστε να έχουμε την επιθυμητή γεύση και χτυπάμε άλλο λίγο για να διαλυθεί. [η φύση όλα τα πεπόνια γλυκά τα έκανε, αλλά είναι δύσκολο να βρούμε φυσικό πεπόνι.. ακόμα και στα βιολογικά!]
  • Σερβίρεται  και σε πλατύ ποτήρι σαμπάνιας με ένα φύλλο μέντας στο κέντρο.

TIPS

  1. Αν δεν βρούμε φρέσκια μέντα μπορούμε να βάλουμε δυόσμο ή άλλο μυρωδικό (π.χ. αρμπαρόριζα) ή να μη βάλουμε καθόλου μυρωδικά.
  2. Μπορούμε να βάλουμε στη σούπα μας ψιλοκομμένα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα ή / και άψητους ξηρούς καρπούς θρυμματισμένους.
  3. Συνοδεύεται πολύ ωραία και με ένα ωμοφαγικό παγωτό, βάζουμε μία μπάλα στο κέντρο της σούπας.
  4. Αν κόψουμε το πεπόνι στη μέση και βγάλουμε τη σάρκα του προσεκτικά με ένα κουτάλι, μπορούμε να  γεμίσουμε μετά το περίβλημα με τη σούπα και να τη σερβίρουμε μέσα σε αυτό.
  5. Αν βάλουμε λίγο ρούμι και θρυμματισμένο πάγο και το χτυπήσουμε σε ένα σέϊκερ γίνεται ένα πολύ ωραίο κοκτέιλ.