Για να μην έχουμε ενοχές αλλά και να ευχαριστηθούμε ένα δροσερό, ζουμερό, μυρωδάτο, Καλοκαιρινό γλυκό..!
Υλικά
- 1 φλυτζάνι μουσκεμένα άψητα αμύγδαλα
- 1 φλυτζάνι τριμμένη καρύδα
- 1 φλυτζάνι πολτοποιημένα ξερά άσπρα σύκα
- 2 κουταλιές μέλι
- σποράκια βανίλιας ή μισό κουταλάκι υγρή
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 τσιμπιά τριμμένο αστεροειδή γλυκάνισο
- 1/3 φλυτζανιού χυμό ή γάλα καρύδας ή γάλα καρπών ή νερό
- αν χρειαστεί για να είναι πιο σταθερό το μείγμα 2 -3 κουταλιές βρώμη
για τη γέμιση
- 3 ροδάκινα ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές μέλι
Για όσους δεν είναι αυστηροί ωμοφάγοι λίγο σιρόπι βύσσινο ή spicy για το γαρνίρισμα.
Παρασκευή
- Αν έχουμε χρόνο μουλιάζουμε τα αμύγδαλα, τα στεγνώνουμε με πετσέτα και τα κάνουμε σκόνη στο μίξερ. Αφήνουμε και τα σύκα μέσα στο χυμό για λίγο και τα προσθέτουμε ψιλοκομμένα στο μίξερ μαζί με τα αμύγδαλα να πολοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τα πλάθουμε όλα μαζί και εάν μας φαίνεται πολύ μαλακό προσθέτουμε βρώμη να σταθεροποιηθεί.
- Κόβουμε σε μικρούς κύβους τα ροδάκινα και προσθέτουμε το μέλι.
- Στρώνουμε πάνω σε μεμβράνη το πρώτο μείγμα σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμου. Βάζουμε στη μία άκρη και κατά μήκος της στρώσης τα ροδάκινα, με τη βοήθεια της μεμβράνης ρολάρουμε κλείνοντας τη γέμιση μέσα και πατάμε και τα πλαϊνά ώστε να μη βγαίνει απ’ έξω.
- Αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε φέτες. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με μέλι ή σιρόπι της επιλογής μας.
ΤIPS
- Αν θέλουμε αντικαθιστούμε τα ροδάκινα με φρούτα της επιλογής μας (κεράσια, μάνγκο, φράουλες) .
- Αντί για σιρόπι μπορούμε να φτιάξουμε σάλτσα από φρέσκα φρούτα, χτυπώντας στο μίξερ κεράσια ή φράουλες με λίγο μέλι.
Α.Χ.
Δείτε και άλλα ωμοφαγικά γλυκά